Suosittelemme Matkahuollon palveluita.

Matkahuollolla alkaen 3,99 tarjous / Minipaketti.

Sinipellava linum perenne blue

2,65 5,75 

Linum perenne blue

Tuotetunnus (SKU): 477-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Sinipellava eli tarhapellava on lähes puolen metrin korkuinen, Itä-Euroopasta kotoisin oleva pellavakasvi. Sen kukat ovat väriltään vaaleansiniset. Kasvin varret ovat hentoja ja pystykasvuisia, lehdet ovat kapeita, melkeinpä neulaismaisia ja väriltään kirkkaanvihreitä. Se kukkii kukinta-aikanaan heinä-elokuussa erittäin runsaasti. Kukat ovat pari senttimetriä läpimitaltaan. Lähes taivaansiniset kukat joiden keskellä on keltaista.

Sinipellava kasvaa mieluiten aurinkoisella, ojitetulla, hiekkapitoisella, mutta ei liian ravinnepitoisella paikalla. Se viihtyy kalkitulla maalla. Sinipellava on myrkyllinen, mutta pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Sinipellava on haarakas, lyhytikäinen perenna. Monesti sinipellavaa kasvatetaan yksivuotisena kesäkukkana. Ohuet suorat varret. Sinivihreä, neulasmainen lehdistö. Harvoissa huiskilokukinnoissa on taivaansiniset tai valkoiset kukat, joilla on keltainen keskusta. Runsaskukkainen. Kutsutaan myös nimellä tarhapellava.

Hoito-ohjeet:
Astiakylvö sisällä maalis-huhtikuussa. Kylvö hyvämultaiselle aurinkoiselle paikalle touko-kesäkuussa. Taimien istutus ulos touko-kesäkuussa. Istutetaan ulos karaisun jälkeen, kun hallanvaara on ohi. Voidaan myös kylvää touko-syyskuussa ulos ruukkuihin tai avomaalle taimikasvatukselle varattuun paikkaan.

Perennana kasvatettava sinipellava kannattaa suojata talveksi.

Soveltuvuus:
Sopii kivikkoistutuksiin. Siemenkodat eli sylkyt koristeiksi ja kuivakukkatöihin.Myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Määrä: 5 g/ 3250 siementä. 1 grammaa = noin 650 s.

Kahta pakkauskokoa saatavilla, alasvetovalikosta.

Linum perenne blue, tarhapellava, sinipellava.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Siemenmäärä

5 g, 1 g