Suosittelemme Matkahuollon palveluita.

Matkahuollolla alkaen 3,99 tarjous / Minipaketti.

BIO Lehtitilli

3,80 

Anethum graveolens. Luomusiementuotantoa. Annoksessa noin 500 siementä.

Varasto loppu

EAN: 4017048119041 Tuotetunnus (SKU): 143501 Osasto:

Kuvaus

BIO-luomusiementuotantoa. Aromikas ja satoisa.

Suorakylvö avomaalle touko-elokuussa. Voidaan kylvää useaan kertaan kesän aikana. Tillin siemen vaatii riittävän kosteuden itämisaikana. Taimi/riviväli 15×25 cm. Kasvupaikka aurinko tai puolivarjo.

Tilli on yksivuotinen Aasiasta kotoisin oleva ruoho, jota kasvaa luonnonvaraisena Välimeren ympäristössä. Pohjoisemmaksi se on kulkeutunut Rooman legioonien mukana niin kuin monet muutkin mausteet. Muinaiset egyptiläiset viljelivät tilliä lähinnä rohto- ja hajusteyrttinä. Latinalainen sukunimi Anethum tarkoittaa voimakastuoksuista ja lajinimi graveolens pahantuoksuista.
Pohjois- ja Itä-Euroopassa tilliä käytetään paljon, mutta esim. Ranskassa ja Italiassa se on lähes tuntematon. Pohjoismaissa tilliä on viljelty ainakin 1600-luvulta lähtien. Suomessa tilli on vanhimpia, tutuimpia ja käytetyimpiä mausteyrttejä. Tilliä viljellään sekä lehti- että kruunutillinä. Kruunutilli korjataan kukkavaiheessa ja käytetään säilömiseen. Siemensatoa Suomessa ei juuri saada, sillä siemenet eivät ehdi kypsyä kunnolla.

Lisätiedot

Paino 8 g (gramma)