Suosittelemme Matkahuollon palveluita.

Matkahuollolla alkaen 3,99 tarjous / Minipaketti.

Vinkkejä parvekeviljelyyn

Vaikka kevät on nyt ottanut vähän takapakkia, niin tutustutaan silti parvekeviljelyn saloihin, jospa se vaikka edistäisi kevään tuloa! (emoji)

Tiesitkö, että parvekkeellasi/terassilla pystyt kasvattamaan melkein mitä vain kasveja?

Erityisen suotuisat olosuhteet luo lasitettu parveke, sillä se toimii melkein kuin kasvihuoneena! Se pidentää myös mukavasti kasvukauden pituutta sillä pienet yöpakkaset eivät varsinkaan lasitetulle parvekkeelle pääse. Myös avoparvekkeella viljely kuitenkin onnistuu hyvin. Tärkeää parveke/terassiviljelyssä on rittävä valo ja aurinko. Usein kuitenkin puolet päivästä suoraa auringonvaloa riittää useimmille kasveille.

Helppoja ja suosittuja parvekekasveja on erilaiset yrtit. Esikasvata yrttejä aluksi sisällä ja siirrä sitten parvekkeellesi auringovaloon. Lasitetulla parvekkeella on tärkeää huolehtia, etteivät kasvit saa liikaa paahdetta keskikesällä. Voit esimerkiksi laittaa samaan isoon parvekelaatikkoon kasvamaan useita yrttejä. Suosittelemme esimerkiksi basilikaa, tilliä, korianteria, persiljaa ja rucolaa!

Persilja ja basilika viihtyvät hyvin parvekkeella esim. ruukuissa.

Myös hyötykasveja on helppo kasvattaa parvekkeella. Siellä viihtyvät hyvin mm. tomaatit, paprikat ja chilit, kurkut, retiisi, erilaiset pavut. Vielä tänä keväänä ehdit kylvää esimerkiksi salaattia, pinaattia, osan tomaateista, parsahernettä ja salaattifenkolia. Tiesitkö että voit kasvattaa esimerkiksi perunoita parvekkeella laittamalla siemenperunat ämpäriin tai saaviin.

Lämpimällä parvekkeella tomaatti viihtyy hyvin ja lähtee helposti villiintymään.

Parveke on suotuisa paikka myös monille kesäkukille. Muista kuitenkin tarkistaa, mikä olosuhde sopii valitsemallesi lajikkeelle. Joillekin riittävä auringonpaiste on elintärkeää, mutta osa taas kaipaa varjoisampaa kasvupaikkaa. Esimerkiksi pelargoniat selviävät hyvin paahteisella parvekkeella. Sen sijaan varjoisaan paikkaan sopivat esimerkiksi ahkeraliisat, uudenguineanliisa, lumihiutale, begoniat, verenpisarat ja orvokit.

Orvokit viihtyvät myös hyvin parvekkeella/terassilla.

Muista myös, että parvekkeelle/terassille saat lisää kasvutilaa esimerkiksi roikkuvien amppelien ja monitasoisten hyllyjen avulla. 

Osta nyt siemenet verkkokaupastamme niin ehdit vielä saada kesäksi ihanan vehreän parvekkeen!